Menu
Aanvulling protocol hervatting trainingen
11 mei 2020

Aanvulling protocol hervatting trainingen

Premier Rutte heeft op 21 april 2020, namens het kabinet, aangegeven dat kinderen t/m 18 jaar, onder bepaalde voorwaarden, weer in groepsverband mogen sporten met ingang van woensdag 29 april. Voetballend Dedemsvaart heeft daarop een protocol opgesteld. Een protocol waarin staat beschreven hoe er in Dedemsvaart invulling gegeven wordt aan de hervatting van de trainingen. Dit protocol is ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeente Hardenberg. Die goedkeuring hebben wij ontvangen. Vervolgens zijn de nodige voetbalactiviteiten weer gestart met ingang van 05 mei 2020. Op woensdag 6 mei 2020 is tijdens een volgende persconferentie aangegeven dat het met ingang van 11 mei 2020 ook weer mogelijk is om trainingen te hervatten voor spelers en speelsters ouder dan 18 jaar. De besturen van JVC Dedemsvaart, SV Dedemsvaart en SCD’83 hebben wederom overleg gevoerd en zijn tot een invulling gekomen van deze mogelijkheid.

De aanvullingen staan in de bijlage, onder deze tekst. 

De KNVB heeft enkele aanvullende tips en wetenswaardigheden voor trainers opgesteld;  (Bron: KNVB).

• De KNVB adviseert om koppen zo veel mogelijk te vermijden.
• De KNVB adviseert om de bal niet in de hand te houden. De uitzondering op deze regel is een keeper met keeperhandschoenen.
• Houdt rekening met spelers die al een tijd niet hebben gesport. Pas de belasting daarop aan.
• Bij een (ernstige) blessure mag je, als trainer-coach, de 1,5 meter doorbreken. Probeer hierbij de gezichten hierbij niet dicht bij elkaar te laten komen en daarna direct de handen wassen. Zorg daarnaast dat je altijd de telefoonnummer(s) van ouder(s) bij de hand hebt. Op deze manier kan je snel handelen bij een eventuele blessure.
• De KNVB adviseert om hesjes niet uit te wisselen tijdens de training. Zorg er daarnaast voor dat de hesjes bij aanvang van de volgende training weer schoon zijn.
• De KNVB adviseert om groepen te maken van maximaal 8 spelers per trainer-coach. Op deze manier ben je als trainer-coach goed in staat om de maatregelen te handhaven samen met jouw spelers. (zorg bij grotere groepen dan voor ondersteuning door een tweede begeleider).

De veldindeling voor de trainingen staat in de afbeelding hier naast. 

Bijlage bekijken