Menu
Doorstart trainingen 5 mei
07 mei 2020

Doorstart trainingen 5 mei

JAAAH, heel veel! Dat was de reactie die vele jongeren gaven op de vraag of ze er weer zin in hadden om te mogen trainen.

Op dinsdagavond 5 mei bood “Voetballend Dedemsvaart” voor de eerste maal weer de gelegenheid om te kunnen trainen. Dat was mogelijk geworden nadat Premier Rutte op 21 april kenbaar had gemaakt dat er voor jongeren tot en met 18 jaar weer de gelegenheid werd gesteld te kunnen sporten, dit met ingang van 29 april. Weliswaar onder enkele voorwaarden voor de groep van 13 tot en met 18 jaar.

In de afgelopen week hebben de verenigingen veel tijd en energie gestoken in het produceren van een protocol dat voor instemming moest worden voorgelegd aan de gemeente Hardenberg. Het geschreven protocol werd goed bevonden en dus konden we op 5 mei weer losgaan.

Tientallen jongens en meiden meldden zich vanaf 18.00 uur bij het sportpark. Ouders lieten zien het protocol goed gelezen te hebben. Zij brachten hun kroost tot aan het hek om vervolgens hun weg te vervolgen. Het zogeheten “kiss and ride” principe werd goed toegepast.

Vanwege het mooie weer kwamen de meeste jongeren zelf op de fiets. Ze leken allemaal goed doordrongen van de regel om 1,5 meter afstand te houden.

Hoofd Jeugdopleiding Ab Wessels had voor de jongste jeugd een circuittraining opgezet. De trainers van de diverse teams assisteerden hun eigen team bij de diverse oefeningen. De spelers en speelsters in deze groep hoefden onderling niet de 1,5 meter regel in acht te nemen. Voor hen was het dus alsof er niets was veranderd.

De groepen van 13 tot en met 18 jaar moesten wel even wennen. Geen positiespelletje, geen partijtje maar allemaal oefeningen waardoor de geldende regel werd gerespecteerd.

Het was mooi om te zien hoe de spelers en speelsters allemaal weer enorme zin hadden om een balletje te trappen. Het enthousiasme was groot omdat ze na weken binnen te hebben gezeten weer de wei in mochten.

Zij zijn dan ook allemaal erg blij dat ze vanaf nu weer twee keer in de week kunnen trainen. JVC is er in geslaagd om twee trainingsmomenten te creëren voor al haar teams. Gisteren waren nog niet alle teams en speelsters aanwezig maar dat zal de komende dagen snel veranderen.

We voetballen weer! Dat was niet alleen naar tevredenheid van de spelers en speelsters. Ook trainers en bestuurders waren zichtbaar tevreden.