Menu
Een bericht van de vertrekkende trainer...
21 mei 2020

Een bericht van de vertrekkende trainer...

Beste SCD’ers, Nog 1 training en mijn tijd bij deze mooie club zit er dan echt definitief op! Als jeugdspeler begonnen, op mijn 16de mogen debuteren in het 1ste om vervolgens na een aantal jaren bij SV Dedemsvaart en HZVV te hebben gespeeld, weer bij Scd’83 terug te keren om op mijn 35ste te stoppen met voetballen.

Daarna 2 jaar assistent-trainer bij HZVV geweest om na een tussenstop bij JVC Dedemsvaart weer als trainer van het tweede bij Scd’83 te beginnen. 
Mede door het vertrouwen van het bestuur de benodigde diploma’s kunnen behalen om uiteindelijk na het vertrek van Marcel Smid het spreekwoordelijke stokje over te kunnen nemen als hoofdtrainer.

Drie mooie seizoenen waar ik met veel plezier en trots op terugkijk. Veel geleerd, veel meegemaakt maar toch voor mijn gevoel niet gehaald waarin ik zelf geloofde. Dit seizoen, bij het begin van de tweede periode begon het te lopen zoals ik voor ogen had. Een gepassioneerd en strijdbaar elftal met jeugdspelers aan de selectie toegevoegd waar de club trots en zuinig op moet zijn. Het mooie van deze jongens is dat ik ze als kabouters hun eerste stapjes op het veld heb zien maken en nu heb kunnen laten debuteren. Voor alle spelers en begeleiding waar ik de afgelopen jaren mee te maken heb gehad: BEDANKT, het was me een waar genoegen! 


Dat het seizoen dan zo abrupt onderbroken en uiteindelijk beëindigd wordt is natuurlijk voor mij persoonlijk en de spelers eeuwig zonde, zo wil je geen afscheid nemen, maar uiteraard wel meer dan terecht! 

De ellende die het Corona virus met zich meebrengt staat in schril contrast met het plezier in voetballen. Laten we vooral hopen dat alles weer bij het oude gaat worden en iedereen gezond blijft!

Ik hoop van harte dat mijn opvolger, Pim Donker, met net zoveel plezier met deze groep kan en gaat werken als ik gedaan heb en dat hij kan oogsten wat we de afgelopen jaren gezaaid hebben met de club. De club staat er goed voor op alle fronten maar is nog niet zover als we zelf weleens denken. 

Ik ga mij na de zomer melden bij mijn tweede liefde HZVV waar ik nu al zin in heb!

Voor nu wens ik jullie het allerbeste en hoop jullie in goede gezondheid weer te zien in het nieuwe seizoen. Want dat ik regelmatig kom kijken staat vast, zeker nu Dimitri in mijn voetsporen aan het treden is in het prachtige geel blauw.

Blijf gezond en tot snel!

Sportieve groet,

Richard Tempelman