Menu
Een bericht vanaf de bestuurstafel
02 april 2020

Een bericht vanaf de bestuurstafel

Op 12 maart beseften we nog niet welk een impact Corona op ons leven zou krijgen. Inmiddels zijn we een kleine drie weken verder en beheerst Corona ons leven. De berichtgeving die dagelijks via het nieuws tot ons komt is verschrikkelijk. Het aantal (geregistreerde) besmettingen in Nederland stijgt elke dag. Als er op een dag een daling is waar te nemen gloort er hoop maar worden we tegelijkertijd gewaarschuwd dat het niet zeker is of deze lijn zich in positieve zin doorzet. De aantallen van mensen die op IC worden opgenomen of van mensen wie het virus fataal is geworden baart ons allen zorgen. Waar eindigt dit? Voor zover wij weten zijn er op dit moment geen leden (of familie van) besmet met het virus. Maar ook in de gemeente Hardenberg neemt het aantal besmettingen langzaam toe.

In het hiervoorgaande hebben we het alleen nog maar over Nederland. Maar in andere landen zijn de cijfers (soms) nog meer negatief.

In dat licht bezien, is de mededeling van de KNVB, dat alle competities definitief zullen worden stopgezet, een onbelangrijk iets. Andere zaken zijn meer belangrijk. Neemt niet weg dat we het bijzonder jammer vinden dat we ons niet bezig kunnen houden met datgene wat we het liefste doen, voetballen. Voor enkele teams was het in het bijzonder jammer. Sommige jeugdteams, SCD’83 3 en JVC Dedemsvaart Vrouwen 1 waren goed op weg om kampioen te worden. Die triomf behalen zit er nu niet in, het daarbij behorende feest dus ook niet. Dan moet het volgend seizoen maar gebeuren.

De maatregelen van het Kabinet hebben (financiële) gevolgen voor ons als club en het totale Dedemsvaartse voetbal. Onze uitgaven gaan door, ook al proberen we kosten te reduceren. Maar de inkomsten vallen deels weg doordat de kantine al deze weken ook gesloten is. Daarnaast niet onbelangrijk de bijdrage die we mogen ontvangen van sponsoren. Voor hen is dit ook een zeer spannende tijd. Enkelen hebben door regelgeving noodgedwongen hun onderneming (tijdelijk) moeten sluiten. Dat is niet niks, wanneer je plots moet stoppen met je bedrijf waar je jarenlang in hebt geïnvesteerd. Andere bedrijven die nog wel open mogen blijven ondervinden ook hinder doordat er minder klanten komen.

Als alle Dedemsvaartse voetballers en hun gezinsleden, toch bijna een kwart tot een derde van de Dedemsvaartse bevolking, trachten de benodigdheden bij de Dedemsvaartse ondernemingen op te halen, dan behouden we een goed en gezond dorp. Dat is weer positief voor ons. Bol.com, Amazon en Ali Express dragen geen cent bij aan onze club(s). Dit is altijd goed om over na te denken maar nu helemaal. We hebben elkaar nodig en we kunnen elkaar helpen.

Hoe nu verder?

We kunnen nog niet zeggen wanneer we weer van start mogen. Daarvoor zullen we nauwgezet de berichtgeving volgen en aanhaken op beleid van de KNVB en/of NOC*NSF. Via de site en andere vormen van social media zullen we u op de hoogte houden.

In tijden zoals nu, waarin alles stilgelegd is, heb je in ieder geval de tijd om te evalueren. Wat gaat er goed, wat gaat er nog niet zo goed, maar vooral wat kunnen we verbeteren? Daar ligt een opdracht en uitdaging voor ons allen.

Bovenstaande geldt voor ons als club van senioren en jeugdspelers maar ook in de samenwerking met SV Dedemsvaart. Deze samenwerking is sterk verbeterd en biedt goede perspectieven voor de toekomst. 

De nieuw te realiseren kleedkameraccommodatie en gezamenlijke kantine is in de afgelopen periode veelvuldig onderwerp van gesprek geweest. De huidige omstandigheden hinderen ons echter ook in doorontwikkeling van dit plan. 

Maar zoals eerder reeds vermeldt, moeten we leren alles in perspectief te plaatsen en vallen onze “problemen” in het niet bij de zorgen die we momenteel als Nederlandse samenleving, maar ook als wereldbevolking, hebben.

Laten we ons bekommeren om patiënten, nabestaanden en eenzamen. Onze steun uitspreken naar hen die een rol vervullen in de zorg. 

Verlies daarbij u zelf en uw naaste omgeving niet uit het oog. Heb oog voor elkaar. Blijf gezond en fit. Laten we hopen dat we dit hoofdstuk snel mogen sluiten.