Menu
JVC Dedemsvaart Vrouwen 1 gaat derde klasse spelen!
16 juli 2020

JVC Dedemsvaart Vrouwen 1 gaat derde klasse spelen!

De Vrouwen 1 van JVC Dedemsvaart was, afgelopen seizoen, hard op weg om kampioen te worden in de vierde klasse. Hier werd een streep door gezet toen, door de opkomst van Covid-19, alle sportactiviteiten werden stilgelegd en bekend werd gemaakt dat competities niet zouden worden uitgespeeld.

Voor de vrouwen natuurlijk een grote teleurstelling daar ze zich al aan het voorbereiden waren op een rondrit met de platte kar. Nu werd na 13 wedstrijden de competitie afgebroken. Met vier verliespunten minder was er volgens de dames en de begeleiding voldoende marge om het seizoen winnend af te sluiten. Het vertrouwen hierin was groot.

Maar nu ontstond er de vraag, willen we weer een seizoen in de vierde klasse en nu de echte kampioen worden, of gaan we voor de sportieve uitdaging en vragen we overplaatsing naar de derde klasse aan? Hoewel de titel ook aantrekkelijk is, kozen de ambitieuze dames voor de uitdaging. Naar verwachting sterkere tegenstanders, waardoor je zelf weer wordt uitgedaagd, waardoor je je grenzen weer moet verleggen.

De aanvraag werd gedaan bij de KNVB. Op 10 juli kwam het verlossende antwoord. Het verzoek was gehonoreerd. In het seizoen 2020/2021 zal de Vrouwen 1 van JVC Dedemsvaart uitkomen in de 3e Klasse-E. In deze klasse zijn onder andere eerste teams van Gramsbergen, Nieuwleusen, Bruchterveld en Staphorst actief. Pittige tegenstanders, dus de uitdaging is groot. Een uitdaging die ze met vertrouwen aan zullen gaan, waarbij duidelijk is dat er (nog) meer van ze wordt verwacht om goed te presteren.