Menu
M&L Techniek stapt in de Businessclub Dedemsvaart
22 januari 2019

M&L Techniek stapt in de Businessclub Dedemsvaart

Zo’n 7 jaar geleden verhuisden Alphons en Chantal Pieper van Slagharen naar Dedemsvaart. In de Businessclub Dedemsvaart zagen zij een mooi en goed initiatief om als ondernemer lokaal betrokken te raken bij zowel de voetbal als de andere lokale ondernemers.

In 2002 begon Alphons M&L Techniek, voornamelijk met laswerk en het vervaardigen en monteren van luchtbehandelingskasten voor de pluimvee sector.

Vandaag de dag is M&L Techniek een complete dienstverlener in metaalbewerking op het gebied van constructie, plaatwerk, lassen en bewerken van RVS, staal en aluminium voor zowel de agrarische, industriële, creatieve en particuliere sector.

M&L Techniek biedt klanten een zo compleet mogelijk pakket, van ontwerp tot realisatie van het product. Het ruim 1000m2 grote, in Hardenberg gevestigde pand herbergt naast de vele voorraad ook een compleet machinepark met onder andere knipscharen, kantbanken, zaagmachines, lasapparaten etc. Om de klanten een compleet pakket te kunnen bieden heeft Alphons samen met een compagnon Alko snijtechniek bv. te Coevorden opgezet. Een specialisatie van dit bedrijf is materialen snijden door middel van watersnij- techniek. “Door deze grote diversiteit in machines en ons team van gedreven vakmensen kunnen wij de verschillende klanten heel specifiek voorzien in hun wensen” vertelt Alphons. Daarnaast hebben wij alles tot 5mm dik vaak wel op voorraad waardoor wij proberen om de klant binnen 24 uur te bedienen, vult Chantal aan. “Nee zeggen zit eigenlijk niet in ons DNA” lachen Alphons en Chantal, “mensen of bedrijven kunnen altijd met een idee, schets, ontwerp, montage of reparatie bij ons terecht”.

Alphons geeft ook aan dat hij zelf iemand is die van een uitdaging houdt en graag nieuwe zaken oppakt. Stil staan is achteruitgang is zijn motto. Je moet inspelen op de vragen van je klanten. Door dat wij gespecialiseerd zijn in het monteren van de luchtbehandelingskasten en warmtewisselaars in de pluimvee sector kregen wij bijvoorbeeld steeds meer aanvragen rondom luchttechniek. Niet alleen uit de agrarische sector, maar ook vanuit de utiliteitsbouw . Daarom ben ik samen met een compagnon Inno-air bv gestart in 2009, zegt Alphons. Dit bedrijf zit ook in Hardenberg en is een luchttechnische groothandel. Naast het leveren van producten voor de luchtbehandeling voeren wij ook de montage werkzaamheden uit. Dit laat wel zien dan nee zeggen niet bij mij hoort zegt Alphons.

Het uiteindelijke doel en de uitdaging voor M&L Techniek is om de klant tevreden te stellen, elke keer weer. “Juist daarom vinden wij het belangrijk om iedereen de ruimte te geven voor nieuwe ideeën en zijn wij ook met trots een erkend leerbedrijf voor diverse leerlingen”, zegt Chantal. Naast he bieden van leer/stage plekken vinden wij het belangrijk om jonge mensen enthousiast te maken voor de metaal branche.

In het initiatief van de Businessclub Dedemsvaart ziet Alphons een mooie gelijkenis met het werken binnen de metaalbranche. “Om verder te komen als bedrijf heb je anderen nodig, je moet elkaar voorthelpen en elkaar het werk gunnen, uiteindelijk pluk je daar allemaal de vruchten van”, zegt hij. “Uiteindelijk heb je als vereniging sponsoren nodig om zaken, groot en klein, te bereiken. “Door toetreding tot de Businessclub kunnen wij hier een steentje aan bijdragen” eindigen Alphons en Chantal.