Menu
Pim Donker tevreden over eerste voorbereiding bij SCD '83
01 september 2020

Pim Donker tevreden over eerste voorbereiding bij SCD '83

SCD ’83 heeft in de voorbereiding naar het seizoen 2020-2021 vier oefenwedstrijden gespeeld. FC Wolvega, vv Ijhorst, SCN en Voorwaarts waren de tegenstanders. ‘’Over het algemeen ben ik tevreden over de voorbereiding. Ik heb een goed beeld gekregen van de jongens en hoe het team kan samenspelen’’, vertelt trainer Pim Donker.

 FC Wolvega

De eerste wedstrijd van Pim Donker als trainer van SCD ’83 was tegen zijn oude club FC Wolvega. Maar na drie minuten was het al raak. Een vrije trap werd buiten het bereik van keeper Withaar ingeschoten: 1-0. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten, Ramon Hulleman maakte de gelijkmaker. Na een half uur kwam FC Wolvega weer op voorsprong en vlak voor rust werd het 3-1. Na ruim een uur werd het 4-1, dit was ook de eindstand.

VV Ijhorst en SCN
Volgens de trainer waren dit twee wedstrijden die je ‘aan je stand als club verplicht bent om te winnen’. Dit deed SCD ’83 ook, met overtuiging. Vv Ijhorst (5e klasse) werd met 1-5 verslagen en SCN (5e klasse) werd met 1-6 over de knie gelegd. Tegen Ijhorst waren Martijn Ballast, Aron Drent, Leon Breukelman, Melvin Hulleman (2x) trefzeker. SCN moest buigen voor SCD ’83 door doelpunten van Niels Baas, Melvin Hulleman (2x) , Dimitri Tempelman (2x) en Martijn Ballast.

Voorwaarts
De wedstrijd tegen Voorwaarts was een wedstrijd om snel te vergeten. ‘’Een stugge ploeg die een tactiek hanteerde die ons niet goed lag’’, vertelde assistent Thomas Snoeijer. Een 3-0 nederlaag was dan ook het resultaat. Bijna een nutteloze wedstrijd, maar ook uit deze pot wordt een les geleerd: ‘’We weten nu wel iets beter hoe we deze manier van spelen moeten bestrijden.’’

 Tevreden
Over het algemeen was oefenmeester Donker tevreden over de voorbereiding: ‘’Tegen Wolvega hadden we misschien wel wat meer verdiend. Ik ken die ploeg heel goed, dus wist ook hoe ze ik moest bespelen. Helaas hebben we daar niet het maximale er uit gehaald, maar ik kreeg wel een goed beeld van de jongens. Tegen Ijhorst en SCN ben je verplicht te winnen, dat deden we ook. De tegenstander niet hun eigen spel laten spelen, dan ben je heer en meester. Voorwaarts was een lastig te bespelen ploeg, maar over het algemeen ben ik heel erg tevreden met de voorbereiding. Ik heb de jongens leren kennen en ook heb ik SCD ’83 als club leren kennen. Ik voel nu al aan dat dit een prettige samenwerking gaat worden’’.