Menu
Prijsuitreiking Pubquiz!
14 juni 2020

Prijsuitreiking Pubquiz!

Donderdag 11 juni was het zover. De nummers één, twee en drie van de op 6 juni gehouden Pubquiz van voetballend Dedemsvaart, kwamen naar Sportpark de Boekweit om hun prijzen in ontvangst te nemen.

Met enige trots kwamen de heren Mark de Boer en Pim Kuijer binnen om, als afvaardiging van de Bonesposse, hun 250 euro aan waardebonnen van ondernemers uit Dedemsvaart uit te zoeken. 

Voordat het zover was, ontvingen ze nog enkele lovende woorden voor hun sterke optreden. Van de 80 vragen hadden zij er immers 69 goed beantwoord. Daarmee hadden zij er 5 meer goed beantwoord dan de nummer 2 en 6 meer dan de nummer 3. Er kan dus gezegd worden dat ze met (enige) afstand eerste zijn geworden.

Beide heren blikten nog even terug en gaven ruiterlijk toe, dat ze na de eerste ronde (vragen over Dedemsvaart) niet meer hadden gerekend op een goede eindklassering. De meeste fouten hadden zij in deze ronde gemaakt. Daarna was er echter sprake van een gestage opmars op de ranglijst. Toen ze na enkele vragen in de laatste ronde (Sport) een voorsprong hadden opgebouwd, hadden ze zich redelijk zeker gevoeld over de eindoverwinning. Hun vermoeden bleek waar. 

Dus mochten zij in totaal vijf waardebonnen uitzoeken. Beide heren hadden een voorkeur voor de aan de horeca te relateren waardebonnen. Met de bonnen als een waaier in de hand, maakten ze plaats voor de nummer 2: Essacher Luft.

De drie heren Bart Hoogeveen, Arjon Hilberink en Niels Mars kozen ook hun bonnen uit. Hen werd echter ook gevraagd naar het ontstaan van hun teamnaam. Zonder verdere details bekend te maken, melden zij dat dit de naam was van een sterk alcoholisch drankje dat ze ooit genuttigd hadden in een café. Sindsdien was dit de naam voor hun onderlinge groepsapp en was er dus ook snel besloten wat hun teamnaam voor de Pubquiz moest zijn.

De derde prijs werd opgeëist door de Familie de Vries. In deze vertegenwoordigd door dochter Janoux. Zij was namens de familie de enige vertegenwoordiger en ook nog eens de enige vrouw in het gezelschap. Om haar moreel te ondersteunen nam één van de organisatoren, Jelmer Koes, die beroemd is geworden vanwege zijn fameuze dansoptreden tijdens de Pubquiz, naast haar plaats op de foto. Het leek ons wijs dit hierbij te vermelden alvorens er vragen worden gesteld welke positie Jelmer heeft ingenomen bij de Familie de Vries.

Na een foto van alle prijswinnaars, kon de Pubquiz worden afgesloten. Een evenement waar we met trots op terugkijken. Het enige dat nog restte was de overige prijswinnaars hun bon bezorgen. Deze zijn op zaterdag 13 juni bij de mensen thuis bezorgd.