Menu
Puntendeling in T’ Harde: Eerste helft hoopvol, tweede helft teleurstellend.
29 augustus 2020

Puntendeling in T’ Harde: Eerste helft hoopvol, tweede helft teleurstellend.

SCD ’83 heeft zich op bezoek bij T’ Harde tekort gedaan met een punt. De eerste bekerwedstrijd van de geel-blauwen eindigde in 2-2. Waar SCD ’83 bij rust met 0-2 voor stond en er geen vuiltje aan de lucht was, keerde het spelbeeld zich in de tweede helft compleet om en mag de ploeg van trainer Pim Donker de handjes dichtknijpen dat het een punt overhield aan deze wedstrijd.

SCD ’83 liet vanaf het begin al zien waar het voor was gekomen: 3 punten en het liefst met goed voetbal. Dit lukte aardig. Er werd bij vlagen prachtig gecombineerd en samengespeeld. Ook de felheid waarmee de ploeg aantrad viel op. Na twintig minuten was het raak. Een voorzet van Martijn Ballast komt terecht bij Leon Breukelman, die met zijn mindere rechter de bal keurig in de hoek schoof: 0-1.

 

Met name Dimitri Tempelman had het in de beginfase op zijn heupen. Dimitri omspeelde na een half uur 3 tegenstanders, totdat een T’ Harde-verdediger er genoeg van had en de vleugelflitser naar de grond schopte: strafschop. Voor Martijn Ballast is dat een koud kunstje, hij zette SCD ’83 met een feilloze strafschop op 0-2. Dit was ook de ruststand.

 

Het leek allemaal prima. De aanwezige SCD’ers waren het er over eens: ‘’Dit mag je niet meer weggeven’’. SCD was overduidelijk sterker dan de vierdeklasser, maar de tweede helft bleek toch lastiger dan gedacht.

 

Na een uur spelen ging Ramon Hulleman naar de kant om vervangen te worden door zijn broertje Melvin. Dit leek een kantelpunt in de wedstrijd, want het loopvermogen wat Ramon bracht op het middenveld viel weg, want Melvin kwam in de spits en Erik Wencker schoof een linie terug. Dit zorgde voor veel ruimte op het middenveld, waarvan T’ Harde profiteerde.

 

Na 73 minuten spelen kwam de bal ietwat gelukkig bij een aanvaller van T’ Harde, die de bal keurig in het hoekje schoof: 1-2. Dit was duidelijk een klap voor SCD ’83, het was overleven geblazen. Maar nog geen tien minuten later werd een voorzet van de thuisploeg verlengd door Alwin Holtfluwer, waarmee hij zijn eigen doelman passeerde.

 

In de slotfase kwam SCD ’83 nog een keer goed weg, toen een doelpunt in de 91e minuut nog werd afgekeurd wegens buitenspel. ‘’Alles viel min of meer in duigen. Het leek wel gemakzucht, je mag blij zijn dat zij niet effectiever waren met het balbezit’’, vertelt assistent-trainer Thomas Snoeijer na afloop. ‘’Volgende week moeten we een betere pot op de mat leggen, of in ieder geval net zo goed als de eerste helft van vandaag’’.