Menu
Rookvrij sportpark
18 augustus 2018

Rookvrij sportpark

Het sportpark “De Boekweit”, met SV Dedemsvaart, JVC Dedemsvaart en SCD'83 is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 18 augustus de stap naar een rookvrij sportterrein.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden SV Dedemsvaart, SCD’83 en JVC Dedemsvaart iedereen een gezonde en veilige omgeving. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl(mee-) roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen wij bij aan het realiseren van een ROOKVRIJE GENERATIE. Een generatie kinderen die zélf kan en en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

18 augustus

Vanaf 18 augustus zijn wij rookvrij op de zaterdag tot 13.00 uur. Wethouder Gita Luiten gaf in het bijzijn van de drie voorzitters van de Dedemsvaartse voetbalverenigingen op zaterdag 18 augustus het startsein voor dit project. Iedereen is en blijft welkom bij onze vereniging. Wij rekenen op uw medewerking om samen met de sportverenigingen te zorgen voor een gezonde, veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Voor vragen kunt u terecht bij een van de bestuursleden. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.