Menu
SCD '83 3 wint topper en verstevigd koppositie
01 maart 2020

SCD '83 3 wint topper en verstevigd koppositie

SCD ’83 3 speelde op de eigen Boekweit een topper. De koploper van de zesde klasse 17, nam het op tegen de nummer drie namelijk Vroomshoopse Boys 6. Door de flinke hoosbuien die geweest zijn de afgelopen tijd had de gemeente het veld omgetoverd tot een soort toendra, zonder water.

Al na zeven minuten was het Erik Jan, die uit een corner de openingstreffer maakte met een knappe volley. Na een kwartier liet Danny de innerlijke vogel in hem los. Een voorzet was iets te laag voor een echte kopbal, maar te hoog voor een schot. Een vliegende kopbal was de enige oplossing, met de 2-0 tot gevolg.

 Na twintig minuten was daar de 2-1, discutabel keeperswerk maar we zien het door de vingers. Op slag van rust was er mooi samenspel tussen Michael en Danny, waarna laatstgenoemde de bal door zijn benen liet gaan waardoor Iwan de bal simpel kon binnentikken: 3-1. Dit was ook de ruststand.

 Na de thee was het een splijtende pass van Frank die uitkwam bij Michael. Hij keek waar de keeper stond en schoot de bal in de open hoek, 4-1. Na een uur deed Vroomshoop wat terug door de 4-2 te maken. Een kwartier voor tijd was het Wouter, ofwel ‘Pony’, die een afgemeten voorzet in huis had. Goalgetter Danny wist hier wel raad mee en stuurde de doelman het bos in met een bekeken lobje. Vlak voor tijd was er nog de 5-3 van Vroomshoop, maar de drie punten bleven in Dedemsvaart.