Menu
SCD '83 legt Hardenberg '85 over de knie
01 december 2019

SCD '83 legt Hardenberg '85 over de knie

Hoewel het niet al te warm was op sportpark de Boekweit gisteren, was het voetbal van SCD ’83 wél verwarmend. De keuze-elf van Richard Tempelman namen het op tegen Hardenberg ’85, een derby in de derde klasse D. Na de knappe overwinning van vorige week tegen SVN ’69, is daar een passend vervolg aan gegeven.

 

 

Al na vijf minuten spelen kwam SCD op voorsprong. Thomas Snoeijer ging maar even op avontuur vanuit zijn positie als verdediger. Hij slalomde over het middenveld van Hardenberg, waarna zijn voorzet terecht kwam bij Melvin Hulleman die de doelman van de bezoekers passeerde met een lage schuiver: 1-0. Vreugde alom en je kon ook niet zeggen dat het onverdiend was.

 

Na een klein kwartiertje spelen verdubbelde Aron Drent de voorsprong. De talentvolle middenvelder draaide knap weg bij zijn tegenstander en krulde de bal in de verre hoek. Toen krabde de spelers en staf van Hardenberg zich wel even achter de oren, want het voetbal van de bezoekers was allesbehalve goed.

 

Ook in de tweede helft was SCD de betere. Vlak na rust gooide Tim Dekker de wedstrijd in het slot. Een voorzet kon hij niet helemaal goed verwerken, maar uiteindelijk met vallen, opstaan maar vooral wilskracht ging de bal over de doellijn. Hardenberg wist nog wel wat terug te doen. Uit een vrije trap was het Rick Koelman die nog een eretreffer tegen de touwen knikte voor de bezoekers.

 

In de slotfase kreeg SCD nog een cadeautje van Hardenberg-doelman Tijs. De sluitpost kreeg een bal recht op zich afgeschoten, maar kon hem niet klemvast krijgen. Tim Dekker was daar als de kippen bij om daar de 4-1 binnen te schieten. Kortom, voor de SCD’ers een leuke middag op de Boekweit vol met strijdlust.

 

Volgende week heeft SCD weer een thuiswedstrijd. Op 7 december is BSVV de tegenstander, de strijd zal om 14:30 uur losbarsten.