Menu
SCD ’83 lijdt eerste nederlaag van 2020
04 februari 2020

SCD ’83 lijdt eerste nederlaag van 2020

 

 

SCD ’83 heeft afgelopen zaterdag op bezoek bij CSVC in Coevorden de eerste competitienederlaag van 2020 geleden. De ploeg met oefenmeester Richard Tempelman aan het roer verloor met 3-1, alhoewel dat niet geheel nodig was.

 

Na een kwartier ging het mis voor SCD. Een hoge bal van de CSVC-rechtsback kwam in het strafschopgebied van Robert Withaar terecht. Dylan Huizing, aanvaller van de club uit Coevorden, nam de bal op de pantoffel en trof doel. Geen kans voor Withaar, die verder een goede wedstrijd keepte.

 

De eerste helft kende weinig grote kansen. SCD ’83 had het overgrote deel van het balbezit, maar kon dat niet omzetten tot doelpunten.  Maar helaas, vlak voor rust verdubbelde CSVC de voorsprong. Justin Regtop kreeg een zeldzame kans en verzilverde die ook. De frustratie sloeg toe met name langs de kant bij de staf en supporters van SCD, want wat was dit onnodig.

 

Na de rust leek er weinig over van de gedrevenheid en strijdlust van de eerste helft. Het balbezig bleef maar er werden nog steeds weinig kansen gecreeerd. Na ruim een uur spelen leek de wedstrijd in het slot te vallen, toen een CSVC-aanvaller de bal kiezelhard op doel schoot. Gelukkig voor SCD kwam de bal op de paal.

 

Een kwartier voor tijd werd een corner van SCD snoeihard binnengekopt door invaller Ramon Hulleman. Ramon, die in de uitwedstrijd tegen SVN ’69 geblesseerd raakte, maakte vorige week zijn eerste minuten weer. Zaterdag wist hij dus de spanning terug te brengen met een aansluitingstreffer. De hele ploeg was weer wakker en ging vol voor een punt, of misschien zelfs meer.

 

Maar het mocht niet baten. De verdediging van CSVC stond als een huis en daar kwam SCD niet door heen, tot grote frustratie van de spelers. Erik Wencker en Dimitri Tempelman pakten beide nog een gele kaart. In de blessuretijd maakte CSVC via opnieuw Dylan Huizing de 3-1, een counter uit het boekje.

 

Aanstaande zaterdag komt Nieuwleusen op bezoek op sportpark De Boekweit, de aftrap zal om 14:30 uur verricht worden.