Menu
SCD '83 pakt de volle mep in Nijeveen
24 november 2019

SCD '83 pakt de volle mep in Nijeveen

‘Er op of er onder’, ‘nu moet het gebeuren’ en ‘cruciaal’. Een aantal kreten die vielen, voor de wedstrijd SVN ’69 – SCD ’83. De ploeg van trainer Richard Tempelman stond voor deze speelronde onderaan, het voetbal was ook niet al te overtuigend. Maar op bezoek in Nijeveen, kwam daar verandering in. Er was een wijziging in de formatie, er werd namelijk gewisseld naar een 4-3-3 formatie. Richard zijn zoon Dimitri maakte zijn basisdebuut, dat maakte de trainer toch nog wel extra trots. ‘’Het is prachtig als je eigen zoon mee kan spelen’’, vertelt hij.

Er stond aardig wat spanning op deze wedstrijd, dat was in de beginfase te zien. Beide ploegen speelden met het mes tussen de tanden. Veel kleine overtredingen, onder het mom ‘’laat merken dat je er bent’’. Maar na twintig minuten denderde de Tim Dekker-express over de linker flank. Hij gaf een prima voorzet op Melvin Hulleman, die de bal bij de eerste paal binnen schoot. Vreugde aan de kant van SCD ’83, zeker omdat het ook verdiend was.

 

Na een halfuur trok SVN de stand weer gelijk. Een voorzet van de linkerkant wordt niet goed verwerkt door SCD-doelman Robert Withaar, waarna de bal in een leeg doel gekopt kan worden door SVN-aanvaller Dennis van der Veen. Verder hoeven daar geen woorden aan vuil gemaakt te worden, behalve dat 1-1 een verdiende ruststand was.

 

De tweede helft was SCD de baas. De ploeg in het geel en blauw creëerde veel kansen, met name via basisdebutant Dimitri Tempelman. Hij maakte het de linksback van SVN knap lastig. De 17-jarige Dimitri leek na een klein uur spelen de 1-2 tegen de touwen te koppen, maar schijn bedroog. Niet veel later was het opnieuw Tim Dekker met de assist op Melvin Hulleman, die met zijn linker been de keeper van SVN op het verkeerde been zette en zo SCD op een verdiende voorsprong zette.

 

De slotfase was ontzettend spannend, met kansen aan beide kanten. Maar Robert keepte de tweede helft een prima wedstrijd en heeft een aantal prima reddingen gemaakt. Vlak voor tijd maakte Dimitri aan alle twijfel een einde en joeg de 1-3 via de onderkant van de lat in het doel. De vreugde was groot, want iedereen wist dat de winst binnen was.

 

De enige smet op deze mooie overwinning was het uitvallen van Ramon Hulleman. De lange verdediger/middenvelder kwam hard in botsing met een speler van SVN. Hij speelde daarna wel verder, maar moest toch de strijd staken.

 

SCD stijgt nu naar de elfde plek in de derde klasse D. Met acht punten uit negen wedstrijden heeft de ploeg van Tempelman de rode lantaarn overgegeven aan Fit Boys. Volgende week staat er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma, Hardenberg ’85 is de tegenstander. De strijd zal om 14:30 losbarsten!