Menu
SCD ’83 speelt op nieuw gelijk, dit keer tegen OVC ’21.
06 september 2020

SCD ’83 speelt op nieuw gelijk, dit keer tegen OVC ’21.

SCD ’83 heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen OVC ’21. Een vermakelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar het geblesseerd uitvallen van Dimitri Tempelman was een grote smet op deze wedstrijd. ‘’Hoe goed je ook speelt, zo’n blessure verpest min of meer je wedstrijd’’, zegt trainer Pim Donker.

SCD ’83 begon, op zijn zachts gezegd, matig. Na tien minuten kreeg OVC ’21 een grote kans. Een afgeslagen corner kwam terecht bij Wilco Sietsema, maar hij schoot voorlangs. Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers uit Ommen op voorsprong. Een schot van een meter of 25 zwabberde zo de kruising in. Vervelend, maar niet onderdiend. Het antwoord van SCD ’83 liet niet lang op zich wachten. Erik Wencker loopt alleen op de OVC-doelman af,  behoudt het overzicht en zet Tim Dekker voor een leeg doel: 1-1.

 

‘’Waar het eerste half uur matig was, genoot ik echt van de resterende 15. minuten van de eerste helft’’, vertelt onze oefenmeester. Echter, na 52 minuten kwam OVC weer op voorsprong. Een lage voorzet kwam terecht bij Wilco Siertsema, die de bal hard in de bovenhoek schiet. De grootste smet van de middag kwam nadat Stein Leuninge een schandalige tackle inzette op Dimitri Tempelman. De OVC-speler was overduidelijk te laat en schopte de vleugelflitser finaal onderuit. Scheidsrechter Zagers gaf terecht een rode kaart.

 

Dimitri wilde doorvoetballen, maar nadat zijn enkel opzwol moest hij er toch af. De verzorger van SCD ’83 vermoedt een kleine breuk, maar nog niks is zeker. Het spel lag kort stil, maar uit de vrije trap die er op volgde was het Erik Wencker die met een bekeken boogballetje de bal achter de OVC-doelman legde. Je kan stellen dat het als voorzet bedoeld was, maar dat moeten we er eigenlijk niet bij zeggen.

 

Opvallend: toen Dimitri van het veld af moest, had SCD ’83 al hun veldspelers al laten invallen. Jo17-1-doelman Dylan Rouw maakte, op een opmerkelijke manier zijn debuut. De jongste debutant in de geschiedenis van SCD ’83 viel voortreffelijk in. ‘’Hij heeft zich goed aangepast aan de situatie en zelfs een paar goede passes gegeven’’, zegt Pim Donker.

 

De eindstand was 2-2, maar het slechte nieuws van het uitvallen van Dimitri overheerste. ‘’Je moet in zo’n situatie oppassen wat je zegt, maar ik vind het lastig om mee om te gaan. Zo’n jongen die altijd zijn stinkende best doet zo naar de grond te zien gaan maakt mij boos en verdrietig’’, omschrijft Pim.

Hier is een. samenvatting van de wedstrijd te zien, gefilmd door Eric Pouls:  https://www.youtube.com/watch?v=eXQJbAAa2Pg