Menu
SCD '83 stuurt Nieuwleusen puntloos naar huis
09 februari 2020

SCD '83 stuurt Nieuwleusen puntloos naar huis

Geen groots voetbal wel veel inzet en beleving, dat lieten SCD’83 en de sv Nieuwleusen zaterdagmiddag zien op de Boekweit in Dedemsvaart. Het was SCD’83 dat deze strijd won met 2 – 0.

Wilde SCD’83 niet helemaal in de onderste regionen van de competitie belanden dan was het belangrijk dat de punten binnen huis bleven deze middag en SCD’83 had nog een rekening te vereffen met sv Nieuwleusen die de eerste wedstrijd thuis nipt won met 2 – 1 nadat SCD’83 lange tijd op voorsprong had gestaan.

De eerste kansen waren er voor Nieuwleusen maar deze waren aan Bas Evenboer dankzij doelman Robert Withaar niet besteed. Daarna kwam SCD’83 meer in zijn ritme en werden gevaarlijker voor het doel van Tim Hoogenkamp. De snelle Dimitri Tempelman op rechts werd met zijn snelheid een ware plaag voor de achterhoede van Nieuwleusen. In de 10e minuut glipte hij langs zijn directe tegenstander de voorzet belandde bij Erik Wencker zijn inzet in de hoek werd nog net naast door Hoogenkamp getikt. In de 18e minuut opende SCD’83 de score, Martijn Ballast vond met een uitstekende passe Tempelman die de tussen de benen door van Hoogenkamp doel trof 1 – 0. In de slotfase van de eerste 45 minuten was het aan doelman Withaar te danken dat SCD’83 met de voorsprong aan de thee kon gaan. Weer was het Bas Evenboer die zag hoe Withaar met een katachtige reactie zijn inzet pakte, en op slag van het rustsignaal was het de SCD-goalie die een vrijetrap van Ruben Brinkman uit hoek ranselde. De tweede helft was enkele minuten oud toen Nieuwleusen opgelucht adem haalde toen een cornerbal die bij Jordi Hulleman voor de voeten kwam tegen de paal belandde.  Nieuwleusen drong meer en meer aan maar wisten geen bres te slaan in de SCD’83 verdediging. In de 84e minuut gooide SCD’83 de wedstrijd op slot, Dimitri Tempelman ging er als een haas vandoor strandde in eerste instantie nog op doelman Hoogenkamp kreeg de rebound weer voor de voeten legde deze terug op Martijn Ballast die met een geweldige uithaal de Nieuwleuser-goallie het nakijken gaf 2 – 0.  Geheel Nieuwleusen protesteerde daarna bij scheidsrechter Wolterink dat Tempelman daarvoor buitenspel zou hebben gestaan maar de referee bleef bij zijn besluit. In een alles of niets poging daarna  probeerde Nieuwleusen waarbij Withaar nog de hulp kreeg van Niels Baas die de bal voor de lijn weghaalde om nog een punt te pakken maar hun pogingen liepen op niets uit.