Menu
SCD begint tweede seizoenshelft met doelpuntloos gelijkspel
27 januari 2020

SCD begint tweede seizoenshelft met doelpuntloos gelijkspel

SCD ’83 heeft afgelopen zaterdag de derby tegen Avereest niet weten te winnen. De ploeg van trainer Richard Tempelman wist niet te scoren, evenals de gasten. Dit mag een wonder genoemd worden, want er waren kansen genoeg voor beide ploegen.

De eerste grote kansen kwamen na twintig minuten spelen. Met name Jurgen Visscher van vv Avereest was gevaarlijk voor de defensie van SCD. De aanvaller liep over de achterlijn richting het doel van Robert Withaar en moest slechts een goede pass geven om zijn teamgenoot een onmisbare kans te geven, maar zijn pass was onvoldoende. Niet veel later kreeg diezelfde Visscher een schietkans van de een meter of zestien, maar die vloog vlak naast de kruising.

Tien minuten later was het Nick Kuiper die met een vlotte voetbeweging doelman Withaar passeerde, maar Alex Kragt bracht redding op de doellijn. De brilstand stond tijdens het rustsignaal ook op het scorebord, wat op zijn minst opmerkelijk was. De eerste echte kans voor SCD ’83 kwam pas in de tweede helft, via Dimitri Tempelman. De vleugelflitser kreeg een schietkans, maar kreeg daar niet genoeg kracht achter. Ramon Hulleman kreeg niet veel later een schietkans maar ook die miste doel.

Vlak voor tijd redde Robert Withaar SCD ’83 nog van een nederlaag. Een indraaiende vrije trap kwam in het vijfmetergebied terecht en werd op doel gekopt door een Avereest-aanvaller, maar een katachtige reflex van de doelman zorgde ervoor dat de derby tussen SCD ’83 en vv Avereest eindigde in 0-0.

Volgende week treed SCD ’83 in Coevorden aan tegen CSVC.