Menu
SCD’83 bijna tot winst
27 oktober 2019

SCD’83 bijna tot winst

SCD’83 leek op het sportpark ’t Klaverblad tegen Nieuwleusen voor een stunt te zorgen.

Tot ruim een kwartier voor het einde stond de ploeg van trainer Tempelman tegen de nummer  twee op een 0 – 1 voorsprong. Uiteindelijk zorgde aanvoerder Reinier Meijerink met twee treffer dat winst in Nieuwleusen bleef.

Het sterkere Nieuwleusen kende de nodige kopzorgen met de tactische uitvoering dat het SCD’83 trainersduo had bedacht voor hun ploeg. Met een dubbele verdedigingslinie werden de normaal snelle aanvallen van Nieuwleusen geremd of onschadelijk gemaakt. Af en toe slipte er een balletje tussen de SCD’83 verdediging door en na 8 minuten leek Lars Grubben dan ook te gaan scoren maar zijn kopstoot ging voor het SCD doel langs en ook een de combinatie tussen Bas Evenboer en Tom Vasse liep op niets uit. Na ongeveer een kwartier kroop SCD’83 meer en meer uit hun schulp. De jonge Aron Drent die uitstekend speelde in de basis had pech met zijn corner, via de vuisten van doelman Tim Hoogenkamp stuiterde de bal via onderkant lat het veld weer in en een minuut later knalde hij maar rakelings over. De wedstrijd golfde op en neer met de nodige kansen aan beide zijden om de score te openen. Tom Vasse kreeg een uitstekende mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten via de binnenkant voet van de uitkomende doelman Withaar schoot hij de bal naast, en Ruben Brinkman die vooraf gaande van de wedstrijd in het zonnetje werd gezet vanwege zijn 250ste wedstrijd schoot de vrije trap van Reinier Meijerink net naast het SCD-doel. In de extra tijd die scheidsrechter Robèrt Hoornstra bijtelde leek Nieuwleusen op voorsprong te komen maar met een katachtige reactie tikte doelman Withaar de vrijetrap van Ruben Brinkman uit de kruising. Niemand had het direct verwacht maar SCD’83 ging met voorsprong alsnog de rust in. Doelman Hoogenkamp schoot een balletje achteloos in de voeten van Mathijs Schumacher die Erik Wencker vond zijn schot werd in de eerste instantie nog gekeerd door de sluitpost maar deed dit precies voor de voeten van Melvin Hulleman die de 0 – 1 langs de goalie binnen knalde. 

In de tweede helft bleef Nieuwleusen aandringen maar ook nu pareerden SCD’83 deze op voortreffelijke wijze. In de 66e minuut leek de thuisploeg te gaan scoren maar nu ook pakte doelman Withaar zij het in 2e instantie de vrijetrap van Ruben Brinkman. In de 74e minuut was het dan toch Nieuwleusen die een gaatje in de hechte SCD’83 verdediging vonden, Ruben Meijerink speelde zich rond de 16 vrij en op zijn knal hat Withaar geen antwoord 1 – 1. En 10 minuten later (84) kwamen oranjehemden toch nog op voorsprong Tom Vasse vond Ruben Meijerink die koelbloedig af tikte voor Nieuwleusen 2 - 1. SCD’83 probeerde het nog wel om een puntje mee te pikken maar Nieuwleusen speelde de wedstrijd koelbloedig uit. In de slotminuut kreeg de thuisploeg bijna meer dan waar het recht op had maar Nick Holsappel kwam alleen voor doelman Withaar niet tot scoren.

Foto's

Alles foto's van de wedstrijd door fotograaf Erik Pouls: klik hier