Menu
SCD’83 haalt uit tegen Fit Boys
14 april 2019

SCD’83 haalt uit tegen Fit Boys

SCD’83 heeft zaterdag zijn aanhang laten genieten tegen het bezoekende Fit Boys uit Beilen, het werd maar liefst 5- 0.

Frank Redder was wel bijzonder op dreef in deze wedstrijd met zijn aandeel in de score, hij maakte er een hattrick van door maar liefst 3 keer het net te raken. Martijn Ballast deed het iets bescheidener door de rest voor zijn rekening te nemen.

In de eerste minuten leek het er niet op dat SCD’83  zo zou uithalen, Fit Boys kreeg direct na het beginsignaal van scheidsrechter Braaksma uit Borne een aantal uitstekende mogelijkheden via Jesse Drenth en Jako van Faassen maar de SCD’83 verdediging onder leiding van doelman Jelmer Koes hield met kunst en vliegwerk de nul vast. Nadat Elwin Dam een cornerbal ook slap inschoot voor zijn ploeg was het woord aan SCD’83 dat wakker was geworden. Frank Redder doolde in de 8e minuut met zijn directe tegenstander en met een gericht schot passeerde hij doelman Jan Peter Oosting 1 – 0. Gelijk na de treffer van SCD’83 was het doelman Jelmer Koes die met een goede redding Fit Boys spits Stefan Eefting van de gelijkmaker afhield dit was ook een van de laatste wapenfeiten van de gasten. SCD’83 beheerste meer en meer de wedstrijd en in de 18e minuut pikte Martijn Ballast de bal op met een knappe pass tussen de verdediging door werd Frank Redder aangespeeld die de score verdubbelde 2 – 0. Enkele minuten later was het Ingwer Huizinga die op de rechterkant  goed doorging legde af op Martijn Ballast die met een prachtig schot de 3 – 0 aantekende. Het leek erop dat SCD’83 met 4 – 0 de rust zou gaan halen maar de treffer van Ramon Hulleman werd afgekeurd doordat aangever Frank Redder buitenspel stond.  Rust 3 – 0.

Direct in het begin van de tweede helft  kreeg  Frank Redder net niet de bal bij een medespeler ander had zomaar wel 4 – 0 gestaan. Even verslapte de aandacht bij SCD’83 en Fit Boys rook zijn kansen en begonnen druk te zetten dit resulteerde in een knap schot van Jako van Faassen met een dito redding van Koes. SCD’83 hervond zich en in de 69e minuut stond het wel 4 – 0 op het scorebord, het was Frank Redder die z’n derde van de middag op aangeven van Martijn Ballast achter Oosting legde. De vijfde treffer van SCD’83 werd binnengeschoten door Martijn Ballast die in de 80e minuut knap een SCD’83 aanval afrondde. Ramon Hulleman had in de slotfase de 6 – 0 op zijn schoen liggen maar vond doelman Oosting op zijn weg.