Menu
SCD’83 in laatste minuut naar winst
20 april 2019

SCD’83 in laatste minuut naar winst

SCD’83 heeft het niet makkelijk gehad op het sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen, pas in de 89e minuut wist men de wedstrijd naar de hand te zetten en won met 2 – 3 tegen het 50 jarige SVN’69.

In de eerste 20 minuten leek het voorvarend te gaan met SCD’83, de ploeg stond na 5 minuten spelen met een knappe combinatie tussen Erik Wencker en Tim Dekker die Ramon Hulleman aanspeelde al op een 0 -1 voorsprong, De meegereisde supporters uit Dedemsvaart wreven al in de handen dit kan hier in Nijeveen vanmiddag wel een knappe overwinning worden en helemaal toen op aangeven van Ingwer Huizinga na zeventien minuten Tim Dekker koppend doelman Klaas Schra passeerde 0 – 2. Na twintig minuten begon SVN’69 het SCD’83 meer en meer moeilijker te maken met kansen voor Jarno Westenbrink en Johan Ribberink die op het laatste moment kreeg te horen dat hij moest invallen voor de geblesseerde Denzel van Halen maar zij wisten dankzij doelman Jelmer Koes het net niet te vinden. Dat vond gelegenheidsspits Dennis van der Veen normaal in de achterhoede wel in de 43 minuut en hij bracht de spanning terug, hij profiteerde van het loslaten door doelman Koes op het schot van Johan Ribberink 1 – 2. Deze stand hield SCD’83 vast tot aan de rust.

In het tweede deel was het de thuisploeg dat SCD’83 het niet makkelijk maakte, en in de 52e minuut stond de teller op gelijkstand 2 – 2 wederom stond Dennis van der Veen daar om de geboden kans achter Koes te schieten. Daarna had SVN’69 kansen om de winst in de matige maar spannende wedstrijd naar zich toe te trekken maar Dennis van der Veen, Jarno Westenbrink en Niels Keizer vonden doelman Jelmer Koes op hun weg naar succes. Het was SCD’83 dat uiteindelijk in de slotfase toch nog de volle winst naar zich toe wist te halen na een knappe aanval belandde de bal bij Ramon Hulleman die de doelman de trieste gang naar het net liet maken.