Menu
SCD’83 knock out tegen Avereest 0 – 1
18 november 2018

SCD’83 knock out tegen Avereest 0 – 1

SCD’83 heeft zaterdagmiddag op het eigen veld een gevoelige nederlaag geleden tegen streekgenoot Avereest. Ondanks de goede mogelijkheden wist de Dedemsvaartse ploeg de achterstand die het tegen het einde van de eerste helft opliep en het tweede gedeelte niet goed te maken.

In de 3e minuut kreeg SCD’83 al een waarschuwing van de ploeg uit Balkbrug maar Jos Gruppen schoot naast. SCD’83 kreeg daarop een aantal goede kansen maar schoten van Erik Wencker en Tim Dekker gingen voorlangs of naast het doel van Reinier Zwijns. In de 14e minuut leek Avereest te gaan scoren echter Jos Gruppen alleen voor doelman Jelmer Koes schoot weer naast. De spanning en inzet maakte veel goed in een wedstrijd met veel foute passes. In de 19e minuut leek een prima SCD’83 aanval succes op te leveren, Frank Redder vond met cross - passe Ingwer Huizinga die zijn schot zag stranden en de rebound werd door Ramon Hulleman naast geschoten. Beide ploegen bleven hard werken en hielden elkaar in evenwicht. In de 42e minuut was het Avereest dat slordig uitverdedigen van SCD’83 afstrafte Jurgen Visscher won het duel van Niels Baas en gaf doelman Koes ditmaal geen kans 0 – 1. Dit was tevens de ruststand. 

In de tweede helft was het SCD’83 dat op jacht ging naar de gelijkmaker en het had pech dat de vrijetrap van Leon Breukelman waar Reinier Zwijns alleen maar naar keek op de lat belandde. Steeds meer groeide het besef aan de kant bij Avereest dat het de magere voorsprong met de drie punten  mee naar Balkbrug kon nemen. In de slotfase was Ingwer Huizinga nog dichtbij de gelijkmaker op aangeven van Redder maar wist doelman Zwijns niet te passeren. 

Foto's

Foto's van de wedstrijd door fotograaf Erik Pouls https://www.flickr.com/photos/erikpouls/albums/72157673631069427