Menu
SCD’83 komt tekort in en tegen Elim
30 september 2018

SCD’83 komt tekort in en tegen Elim

Na het late en onnodige verlies van vorige week tegen ZZVV was het voor SCD’83 nog wachten op de eerste punten van het nieuwe seizoen. Maar ook in de wedstrijd tegen Elim hebben de spelers van Richard Tempelman nog geen punt weten te bemachtigen waardoor SCD’83 op een teleurstellende 13e plaats geposteerd staat.

Op een zonovergoten en goedgevuld sportpark pakte Elim vanaf minuut 1 de regie. Elim gaf veel strijd en zorgde er hierdoor voor dat SCD’83 niet of nauwelijks in de wedstrijd kon komen. Na een kwartier spelen kwam Elim dan ook op een verdiende voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld kon ongehinderd worden binnengekopt door een speler van Elim: 1-0.  SCD’83 kon ook na deze tegentreffer geen vuist maken, veelal werd de lange bal gehanteerd die gemakkelijk kon worden verdedigd door de defensie van Elim. Na een half uur speler werd de score zelfs verdubbeld; na een snelle actie aan de linkerkant van het veld kwam de bal via de kluts bij een Elimenaar op de 16 meter, deze bedacht zich niet en schoot door een woud van spelers de bal in de verre hoek: 2-0. Een aantal minuten daarna kreeg SCD’83 een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd, maar de inzet van Tim Dekker strandde op de lat. De Elimse scoringsdrang was echter nog niet gestild, want na een lange bal van achteruit die verkeerd werd ingeschat door doelman Koes was het de spits van Elim die voor de 3-0 aantekende.

2E HELFT 

Na rust kwam er een ander en feller SCD’83 uit de kleedkamer. Er werd gevochten om elke bal en Elim werd vroegtijdig onder druk gezet. Deze Dedemsvaartse ‘storm’ had echter geen doelpunt tot gevolg waardoor gaandeweg de tweede helft de krachten wegebden en de wedstrijd haast plichtmatig werd uitgespeeld. Het slotakkoord was echter wederom voor Elim. Na een splijtende pass was het Mike Doldersum die 1 op 1 geen fout maakte en de bal in de verre hoek schoof: 4-0.

Volgende week moet SCD’83 zich thuis zien te herpakken. Op het programma staat het altijd lastige Hardenberg’85. Aanvang om 14:30, graag tot dan!

door Jelmer Koes

Foto's

Foto's van de wedstrijd door fotograaf Erik Pouls: https://flic.kr/s/aHsmjoLwVy