Menu
SCD'83 ook op winst tegen BSVV: 3-1
16 december 2018

SCD'83 ook op winst tegen BSVV: 3-1

SCD’83 heeft ook BSVV uit Bovensmilde achter zijn zegekar gebonden. In de laatste wedstrijd van 2018 op het sportpark “de Boekweit” werd het 3 – 1 voor de ploeg van Tempelman.

SCD’83 was vooral de eerste 45 minuten de betere ploeg, ondanks goede mogelijkheden voor Erik Wencker, Frank Redder, Renzo Breukelman bleef de 0 – 0 lang op scorebord staan. Ramon Hulleman leek de ban te breken in de 23e minuut, nadat Frank Redder zijn poging zag strandden op doelman Budding pikte Hulleman de bal op maar deze zag zijn schot onhoudbaar voor de sluitpost van BSVV via de lat over gaan. SCD’83 leek te gaan scoren maar referee Feije van der Wal uit Lemmer keurde op het vlagsignaal van de BSVV assistent de zuivere treffer van Frank Redder af. SCD’83 sluitpost Jelmer Koes leek een makkelijke middag te gaan beleven want BSVV bakte er aanvallend niets van, daartegen leek zijn collega Daan Budding geen last van de koude te hebben gezien het vele werk dat SCD’83 hem bezorgde maar hij hield zijn doel schoon tot de 39e minuut. Frank Redder op de linkerkant pikte de bal op wist Erik Wencker te vinden die verassend bijna vanaf de achterlijn doelman Budding wist te passeren 1 – 0. In de 42e minuut verdubbelde SCD’83 de stand zelfs naar 2 – 0 zodat het comfortabel kon gaan rusten, weer stond Frank Redder aan de basis ditmaal met een knappe cross passe op rechts naar Ingwer Huizinga die zijn directe tegenstander Yannick Prakken en doelman Budding passeerden en eenvoudig de bal in het lege doel deponeerde. 

SCD’83 maakte het zichzelf in de tweede helft het onnodig moeilijk en het liet BSVV dat een alles of niets spelletje speelde geloven dat ondanks de achterstand er toch nog wel wat te halen viel. Ondanks dat BSVV in de 46e minuut al direct via Calvin Kunstman  een dot van een kans kreeg was het toch SCD’83 dat via Martijn Ballast op aangeven van Ingwer Huizinga op 3 – 0 kwam. Door de spelwijze van BSVV met uitstekende kansen voor Kaji Mohammad, Yerold Klein en weer Kunstman kreeg ook SCD’83 de mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar wisten niet te profiteren. In de slotfase was het uiteindelijk Kaji Mohammad die in 84e minuut de ere treffer voor zijn ploeg binnen schoot 3 – 1.