Menu
SCD'83 op bezoek bij Mönchengladbach
24 februari 2019

SCD'83 op bezoek bij Mönchengladbach

Zaterdag 23 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse voetbalreis van SCD'83.

Nadat vorig jaar een bezoek aan Schalke 04 - Hertha BSC een groot succes was, ging deze keer de bus uit Dedemsvaart naar Borussia Mönchengladbach - VFL Wolfsburg. Een groep van 59 enthousiaste voetballiefhebbers stapten rond half elf in de bus om de drie uur durende reis te maken naar het Duitse Gladbach. De koelboxen zaten vol met bier, de stemming zat er goed in en het zonnetje scheen. Alle ingrediënten voor een mooie voetbal-dag.

 

Om tien uur dropen de eerste mensen al binnen in De Basis om even een kopje koffie te drinken om nog wat wakker te worden. Toen iedereen aanwezig was vertrok de bus om half elf. Iedereen had er zin in. Het bier en frisdrank zaten bij de prijs in, dus niemand keek op een biertje meer of minder. In totaal zijn er op de heen- en terugweg 76 sixpacks Heineken doorheen gegaan, dus daar heeft het niet aan gelegen. 
Eenmaal aangekomen in Gladbach kon iedereen doen waar hij zin in had. Waar de ene meteen naar het stadion liep, gingen anderen naar de beroemde Biergarten. Een plein aan de noord-kant van het stadion met, zoals de titel al doet suggereren, veel bier. 

 

De wedstrijd

Het vermaak op die dag moest meer komen van het slappe geouwehoer onderling, want de wedstrijd was niet echt wat je noemt hoogstaand. Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers uit Wolfsburg op een 0-1 voorsprong. Tannick Gerhardt schoof de bal in de rechter hoek, keeper Yan Sommer maakte geen kans. 0-1 was ook de ruststand. Meer dan de 0-1 was er ook niet te beleven in de eerste helft, behalve een schot op de lat van Mönchengladbach. 
Na dik een uur spelen gooide Wolfsburg de wedstrijd in het slot, Admir Mehmedi zette keeper Sommer op het verkeerde been en kon zo simpel de 0-2 binnenschieten. Vanaf dat moment werd er in het SCD-vak meer gekletst dan naar de voetbal gekeken. Alle kaarten die vergeven waren zaten bij elkaar. Aan de gezelligheid en de versnaperingen lag het niet in het Borussia-Park. 10 minuten voor tijd maakte Mehmedi met zijn tweede goal van de dag de 0-3. De verdediging van Mönchengladbach stond niet goed op de letten en zo kon de Zwitser na goed doorzetten de derde goal er in koppen. 

 

Gezelligheid

Aan gezelligheid geen gebrek deze zaterdag. Er was geen gedoe, alles liep in goede banen en er kan terug gekeken worden op een geslaagde dag met mooi weer en een leuke nieuwe ervaring. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!

 

Bekijk hier alle foto's.

 

Door: Stan Timmerman