Menu
SCD’83 pakt winst tegen Hollandscheveld
28 oktober 2018

SCD’83 pakt winst tegen Hollandscheveld

Het is SCD’83 gelukt om de winst in huis te houden op het sportpark “de Boekweit”. Het leek in de tweede helft op een ruime overwinning af te kunnen steven maar het werd uiteindelijk een nipte 4 – 3 winst.

Aan beide kanten ontstonden er in de begin fase een aan tal mogelijkheden om de score te openen waarvan Tim Dekker op aangeven van Peter Joosten in de 14e minuut alleen voor doelman Lennard Vos opdook die uitstekend het schot pareerde. In de 20e minuut scoorde Hollandscheveld, SCD’83 werkte een cornerbal vanaf rechts door Mathijs Snippe niet goed weg en het was Danny Mol die de  0 – 1 aantekende. Amper bekomen van de achterstand was het de ploeg uit Hollandscheveld dat de voorsprong op een eenvoudige wijze in de 26e minuut kon vergroten, Robin Sikken strafte fout uitverdedigen af 0 – 2. SCD’83 herpakte zich en vocht terug. In de 32e minuut met een snelle uitbraak was het Mathijs Ballast die precies op tijd aflegde naar Erik Wencker die aansluitende treffer achter Vos schoot 1 – 2. Binnen de minuut hadden de geel – blauwen de stand recht getrokken, vanaf de aftrap werd de bal veroverd Erik Wencker zag Tim Dekker er beter voorstaan dan zichzelf die de gelijkmaker binnen knalde. Het werd een open wedstrijd waarin Hollandscheveld enkele mogelijkheden kreeg maar de thuisploeg ook die hiermee doeltreffende omging. In de 41e minuut een knappe passe van Leon Breukelman op Tim Dekker die doelman Vos wederom liet vissen 3 – 2. SCD’83 had voor de rust verder afstand kunnen nemen van de gasten de meegekomen Niels Baas strandde op doelman Vos, en het schot van Tim Dekker  ging via buitenkant paal naast. 

In het tweede deel ging het slechter met spel aan beide kanten waarin veel verkeerd ging. En in de 58e minuut moest SCD’83 verder met 10 man,scheidsrechter Van Leeuwen vond de aanvoerder van SCD’83  Erik Wencker op een zeker moment teveel bemoeien met zijn wijze van fluiten dat hij hem tot twee keer toe geel gaf dus rood. Maar ondanks 10 man wist SCD’83 toch nadat het een aantal mogelijkheden had laten liggen de voorsprong verder uit te bouwen. Martin Ballast zette zich in de 69e minuut op links goed vrij tikte door op de ingevallen Melvin Hulleman die de bal achter doelman Vos knalde 4 – 2. SCD’83 bracht zichzelf gezien de kansen die het kreeg in de slotfase onnodig in de problemen. Met nog 5 minuten te gaan was het Jan Hagen die zijn ploeg SCD’83 in de nek liet hijgen 4 – 3. Maar SCD’83 liet de winst niet uit handen glippen en won en daarmee pakte het belangrijke punten.

 

Foto's

Foto's van de wedstrijd door fotograaf Erik Pouls: klik hier