Menu
SCD’83 – sc Lutten kent spannende ontknoping
31 maart 2019

SCD’83 – sc Lutten kent spannende ontknoping

Het was SCD – doelman Jelmer Koes die in de extra tijd van de wedstrijd SCD’83 – Lutten zorgde voor een spannende bizarre ontknoping door alsnog de gelijkmaker binnen te schieten.

In een matige streekderby met veel spanning vergat SCD’83 zijn overwicht  om te zetten in doelpunten want het kreeg daar de mogelijkheden wel voor en dan had het zomaar 3 -1 op scorebord kunnen staan zoals een van de spelers schreef in het programmablad. Jordi Hulleman was na 10 minuten op de rechterkant Glenn Kuipers te slim af zijn voorzet kon door Tim Dekker niet worden afgemaakt. SCD’83 was misschien wel de ploeg met een optisch veldoverwicht  maar het moest oppassen op de vlijmscherpe counters van Lutten deze waren levens gevaarlijk vooral via Nick Lamberink maar Ronald Kosse kon tot twee keer toe niet profiteren voor doelman Koes. Het was Lutten die in de 27e de score opende, Ronald Kosse pikte de bal na slordig SCD’83 uitverdedigen op vond Nick Lamberink die Jelmer Koes met een boogje de baas was 0 – 1.  SCD’83 leek in de 30e minuut de zaak weer recht te trekken maar Martijn Ballast wist in goede positie de bal niet tussen de palen te krijgen.  En in de 38e minuut stond doelman Mulders succes voor Ballast in de weg.

De tweede 45 minuten gaf een zelfde beeld te zien als de eerste, een jagend SCD’83 die de nodige kansen onbenut lieten of dat doelman Mulder een goede sluitpost bleek te zijn zoals bij de kopbal van Erik Wencker in de 50e minuut, en het slim afwachtend Lutten waarbij Ronald Kosse nog een aantal goede mogelijkheden onbenut liet om zijn ploeg naar een veilige haven te schieten. In de 82e leek invaller Melvin Hulleman voor Tim Dekker de thuisploeg naast Lutten te knallen maar ook hij vond struikelblok Mulder op zijn weg. Het leek erop dat net als destijds in de vorige wedstrijd in Lutten dat de ploeg van trainer Jaap Scholing met punten aan de haal zouden gaan echter een overwinning is niet binnen na het laatste fluitsignaal. Bij een cornerbal ver in blessuretijd keek doelman Jelmer Koes naar kant voor de toestemming om mee naar voren te gaan en dat kreeg hij. De ingeschoten corner werd door Koes bijna binnen geknald, Lutten kreeg daarna de bal niet meer weg uit de volle 16 die viel voor de voeten van Erik Wencker deze legde breed op Jelmer Koes die met een alles of niets uithaal de verdiende gelijkmaker binnen knalde. 1 - 1       


Artikel De Stentor

Lees hier het artikel dat De Stentor schreef over de wedstrijd. 

Foto’s van de wedstrijd

Door fotograaf Erik Pouls: https://flic.kr/s/aHskTpAsiE