Menu
SCD’83 sluit seizoen af met een gelijkspel
30 mei 2019

SCD’83 sluit seizoen af met een gelijkspel

Op de laatste speeldag van 3D kreeg SCD’83 de oranjehemden uit Nieuwleusen op bezoek. Voor beide teams stond er eigenlijk niets meer dan eer op het spel, aangezien Nieuwleusen zich middels een periode al had geplaatst voor de nacompetitie, en SCD’83 zich al lang en breed in de veilige middenmoot had gevoetbald.

Ondanks het feit dat er alleen de spreekwoordelijk eer viel te behalen begon SCD’83 sterk en goed aan de wedstrijd. Binnen een aantal minuten kwam SCD’83 een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Tim Hoogenkamp, maar de doelman stond op zijn post om redding te brengen. Dat de ploeg van Richard Tempelman het vandaag niet cadeau zou krijgen tegen het goed en makkelijk voetballende Nieuwleusen bleek echter al snel. Deze gedachte werd in de 11e minuut kracht bijgezet toen spits Lars Gruben werd gevonden welke de bal leep langs de uitgekomen Jelmer Koes lepelde: 0-1. SCD’83 leek zichtbaar aangeslagen van deze snelle tegentreffer en Nieuwleusen kreeg meer en meer de overhand, met enkele kleine kansjes tot gevolg. Beide teams lieten zien dat ze beschikten over voldoende voetballend vermogen, waardoor er, voor de neutrale toeschouwer, een leuke open wedstrijd ontstond. Net voordat de toeschouwers op de gang naar de kantine hadden ingezet voor een natje en een droogje was daar wederom Martijn Ballast die van zich liet spreken. Met een onvervalste ‘aka’ creëerde hij ruimte voor het schot welke via de handen van de keeper keurig in de verre hoek belande: 1-1. Met dit doelpunt bracht Ballast zijn doelpuntentotaal op 10, waarmee hij topscoorder van SCD’83 is geworden.

 

Na de thee en uiteraard verschillende tactische aanwijzingen en aanpassingen ontstond eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld als waar het vanmiddag om 14.30 mee begon. SCD’83 creëerde direct een tweetal levensgrote kansen via Martijn Ballast. Zijn eerste schot belandde in het zijnet, waar terugleggen op de ingestormde Tim Dekker een beter optie leek. Luttele seconden daarna kon Ballast SCD’83 op voorsprong schieten, maar oog in oog met doelman Hoogenkamp schoot hij de bal over het doel. Ook vanmiddag bleek de oude voetbalwet wederom van kracht, want amper 5 minuten later kon doelman Koes de gang naar het net maken. Na een snelle omschakeling van Nieuwleusen vond Tom Vasse de ingevallen Bas Evenboer die met een lage schuiver het net wist de vinden: 1-2. Na deze tegentreffer kreeg Peter Joosten zijn verdiende ‘publiekswissel’ aangezien hij het na dit seizoen voor gezien houdt binnen SCD’83. Naast Peter stopt ook Frank Redder dit seizoen, hij kwam in de 80e minuut in de ploeg voor Erik Wencker. Dat de kwaliteiten van zowel Joosten als Redder gemist gaan worden bleek vrijwel direct toen Frank met een bekeken balletje Melvin Hulleman vrij voor keeper Hoogenkamp zette. Melvin deed vervolgens wat SCD’83 daarvoor een aantal keer verzuimde, namelijk scoren. Hiermee tekende hij voor de verdiende eindstand van 2 tegen 2.

 

Na het laatste fluitsignaal was het tijd voor het nemen van afscheid van Redder, Joosten, maar ook assistent-trainer Douwe Rossing. Na het uitwisselen van de nodige mooie woorden, bedankjes en presententjes schakelende een ieder naadloos over naar feestelijke seizoensafsluiting. Tot het volgend seizoen! Jelmer Koes.