Menu
SCD’83 vergeet te scoren.
20 oktober 2019

SCD’83 vergeet te scoren.

Hoogeveen ging vooral in de eerste helft op het sportpark “de Boekweit” efficiënter om met de kansen dan SCD’83, en won uiteindelijk met 0 – 3.

In de eerste 10 minuten waren er een paar kleine mogelijkheden voor SCD’83 maar de thuisploeg keek in de 17e minuut tegen een achterstand aan. SCD’83 had vooral problemen met de opkomende mensen van Hoogeveen zo ook Ruben de Haas die vanaf de linkerkant een voorzet kon geven deze werd volkomen verkeerd uitverdedigd precies voor de voeten van Marcel Linthorst die net buiten de 16 met een perfecte trap raak schoot 0 – 1. SCD’83 kreeg kansen op de gelijkmaker maar de ballen van Erik Wencker, Leon Breukelman en Thomas Snoeijer werden te zacht ingeschoten of gingen net naast het Hoogevener doel. Na een half uur was er een uistekende mogelijkheid voor Enrico Schonewille om de voorsprong voor Hoogeveen te vergroten maar hij zocht het te hoog op alleen voor doelman Withaar. In de 38e minuut stond de 0 – 2 wel op score bord dit met behulp van Robert Withaar die de voorzet van De Haas weg wilde tikken maar zag tot zijn ontsteltenis dat de bal achter hem in het doel caramboleerde. Pech voor SCD’83, gelijk na de 0 – 2 had SCD’83 de kans om terug te komen in de wedstrijd. Doelman Edwin Santing kon maar met moeite het schot van Martijn Ballast keren deze viel voor de voeten van Ingwer Huizinga die de bal via onderkant lat het veld in zag stuiteren. De gasten zouden voor de rust nog op 0 – 3 komen, een diepe passe viel voor de voeten van de vrijgelopen Zifyon Djababoe die geen fout maakte. Bijna stond de teller voor Hoogeveen op 0 – 4, maar Marcel Lindhorst richtte vanaf de 5 meter te hoog. 

In het begin van de tweede helft kreeg SCD’83 nog een aantal mogelijkheden om de stand dragelijker te maken maar ook deze kansen gingen naast of waren een prooi voor doelman Santing. SCD’83 goalie Withaar stond verder succes voor Hoogeveen in de weg en had ook het geluk van de lat bij de vrijetrap van Jesse de Haas de stand bleef op 0 – 3. Op de site van de vv Hoogeveen een TV verslag van deze wedstrijd.