Menu
SCD’83 vergeet te scoren
04 november 2018

SCD’83 vergeet te scoren

SCD’83 vergat één ding op het sportpark “de Kei” tegen de SC Lutten, dat was scoren. Het kreeg zelf de deksel op de neus 1 - 0, en bleef met lege handen staan.

In de begin leek het erop dat SCD’83 een zeer zware middag tegemoet zo gaan tegen de plaatselijke favoriet.  In de eerste twintig minuten nam nadat Martijn Ballast over het Lutter doel had geknald nam de thuisploeg het heft in handen en kregen kansen via Nick Lamberink met zijn vrije trappen en Glenn Kuipers via de lat over maar wisten deze niet te verzilveren. In de 25e minuut nadat Lutten over het eerste kookpunt heen was de eerste goede mogelijkheid en pech voor SCD’83, Ramon Hulleman vond Peter Joosten die via de paal onbereikbaar voor doelman Ramon Soer naast schoot. In de midden fase van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Op slag van rust in de 43e minuut leek dat Melvin Hulleman de ploeg van Richard Tempelman op voorsprong ging zetten, op aangeven Martijn Ballast verscheen  de SCD-spits oog in oog met goalie Ramon Soer via hem belande de bal tegen de lat de rebound ging via Ballast naast. Gelijk erop zag Ballast zijn inzet over gaan. Rust 0 – 0. 

De SC Lutten nam in het tweede deel toch vrij simpel de voorsprong. In de 52e minuut maakte SCD’83 onnodig op zo’n twintig meter voor het doel een overtreding en lette bij de toegekende vrijtrap van Nick Lamberink laag over de grond niet goed op en eenvoudig kon David Koopman binnen knallen 1 – 0. SCD’83 zette Lutten meer en meer onder druk maar wist deze niet om te zetten in doelpunten, zo ook de inzet van Peter Joosten die maar net werd gemist door Tim Dekker. In de 76e minuut leek de thuisploeg de marge te verdubbelen, een slechte uittrap van doelman Koes werd door invaller Frank Altena maar rakelings over geknald. Met nog ongeveer 10 minuten te gaan leek het erop dat doelman Soer de gang naar het net kon gaan maken maar Tim Dekker knalde in plaats van de bal in het doel voorlangs. En in de slotminuten gaf invaller Arjan Deterd een prima passe op Stan Dekker maar de SCD’83 middenvelder richtte het vizier te hoog.

Foto: Bert Slot (Lutten)