Menu
SCD’83 verliest bij Achilles 1894
29 september 2019

SCD’83 verliest bij Achilles 1894

Voor de tweede competitiewedstrijd moest het SCD’83 van Richard Tempelman afreizen naar Assen waar tegenstander Achilles 1894 wachtte. Op een regenachtig sportpark Marsdijk werd het uiteindelijk een enigszins geflatteerde 5-1 nederlaag.

SCD’83 begon redelijk goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg zelfs binnen 1 minuut een klein kansje via Tim Dekker. De bal kon echter vanuit de kluts uiteindelijk makkelijk door doelman Mark Smid van de Assenaren worden gepakt. Achilles liet zien een zeer solide en makkelijk voetballende ploeg te zijn met enkele mooie combinaties en aanvallen. Na een klein halfuur spelen kwam SCD’83 goed weg nadat de spits van Achilles Dzenan Sarkinovic een teenlengte te kort kwam om een lage voorzet binnen te glijden. Luttele seconden later moest doelman Withaar handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. 10 minuten voor rust moest Withaar alsnog capituleren toen een vrije trap werd teruggekopt en bij de eerste paal werd binnengelopen door Romario Tjong-A-Sie: 1-0. Achilles verdubbelde deze stand voor de rust door een kopbal van Dzenan Sarkinovic van dichtbij waardoor SCD’83 tegen een 2-0 achterstand aankeek.

De tweede helft startte SCD’83 met twee verse krachten in de personen van Alwin Holtvluwer en Ingwer Huizinga.  Na de twijfelende eerste helft speelde SCD 83 in het begin van de tweede helft meer haar eigen spelletje. Dit resulteerde in de 53e minuut voor de eerste seizoenstreffer van SCD. Een vrije trap van Martijn Ballast op een meter of 25 viel zomaar binnen: 2-1. Heel even dacht men uit Dedemsvaart aan een comeback, maar deze illusie werd in de 65e minuut tenietgedaan door Evan Sturing met een knappe goal voor de thuisploeg. Vanuit een lastige hoek wist de lepe aanvaller de bal alsnog in het doel te schuiven: 3-1. Na deze goal ontstond er een leuke en open wedstrijd met kansen over en weer waarna Achilles uiteindelijk nog 2 maal via Evan Sturing en Dzenan Sarkinovic die het net wisten te vinden. Iets voor 5 uur blies leidsman Hadders voor het einde van de wedstrijd met een 5-1 stand op het bord.

Volgende week moet SCD’83 aantreden tegen Hollandscheveld. Thuis gaat het dan op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Graag tot dan!

Jelmer Koes.