Menu
SCD’83 verliest met ruime cijfers.
15 december 2019

SCD’83 verliest met ruime cijfers.

SCD’83 is zaterdag op het sportpark Woltingeslag in Zuidwolde na een drietal succesvolle wedstrijden tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen, het vond zijn Waterloo met maar liefst 7 – 0 werd er verloren van ZZVV.

In het begin leek het er helemaal niet op dat men zo diep door het stof moest gaan deze middag, want in de eerst minuut kreeg Melvin Hulleman al direct een uistekende mogelijkheid maar zijn schot ging over het doel van Jelle Verburg. De thuisploeg had direct erop zijn antwoord klaar liggen maar de treffer van Jovanni van Dijk werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 4e minuut was het dan wel raak voor ZZVV, Paul Bos zette zich achter de bal bij een vrijetrap van zo’n 20 meter afstand die verdween strak in het doel 1 – 0, SCD’83 leek weinig te kunnen inbrengen het probeerde het wel maar op beslissende momenten ging het fout iets wat bij ZZVV niet gezegd kon worden vooral in de eerste 45 minuten lukte bijna alles. De teller stond voor de thuisploeg in de 17e minuut op 2 – 0 toen Jovanni van Dijk raak schoot vanuit een corner. SCD’83 was op dat moment totaal van slag vooral toen twee minuten later na de treffer van Dijk de 0 – 3 achter doelman Withaar lag. Paul Bos hij oogt wel traag maar schoot slim zijn tweede binnen. Het leek wel één richtings verkeer naar het doel van Robert Withaar die steeds meer last kreeg van de zijn schouder blessure op gelopen even daarvoor. In de 29e minuut schoot Jovanni van Dijk ook zijn tweede binnen en zette zijn ploeg op een 4 – 0 voorsprong. SCD’83 trainer Richard Tempelman greep na deze treffer in en haalde zowel Alwin Holtvluwer als Renzo Breukelman naar de kant voor Jordi Hulleman en Mathijs Schumacher. Even leek het erop dat SCD’83 iets terug zou doen, Aron Drent kreeg een goede mogelijkheid maar zag dat doelman Verburg zijn schot naast tikte. Aan de ander kant draaide de doelpuntmachine van de thuisploeg rustig verder en net voor het rustsignaal van scheidsrechter Van den Beld zette Jovanni van Dijk met een hattrick ZZVV op een 5 – 0 voorsprong.

In de tweede helft bleef SCD’83 doelman Withaar vanwege de schouderblessure aan de kant en werd vervangen door de jonge goalie Vince Snoeijer. SCD’83 kreeg goede kansen in het begin op een treffer maar het lukte niet om dichterbij ZZVV te komen. Even leek het erop dat de hatelijke nul weggepoetst zou worden door Tim Dekker maar de treffer werd met de hand binnengetikt en terecht geannuleerd. ZZVV dat niet zo speelde als in de eerste 45 minuten krikte zijn doelpunt gemiddelde wel verder omhoog door twee treffers van Janou van Veen die uiteindelijk de eindstand op 7 – 0 zette.