Menu
SCD’83 verslaat Fit Boys met 1 - 4
13 oktober 2019

SCD’83 verslaat Fit Boys met 1 - 4

SCD’83 heeft uit op sportpark Noord - West in Beilen tegen Fit Boys goede zaken gedaan. Het profiteerde met redelijk voetbal optimaal tegen de offday van FIT Boys.

Het gedegen FIT Boys had het deze middag lastig met de twee spitsen van SCD’83 en de opkomende en van positie wisselende middenvelders. Er werden er veel verkeerde passes gegeven aan beide kanten. Ondanks dat wist FIT Boys toch een aantal keren gevaarlijk te worden voor het SCD-doel en het kreeg enkele mogelijkheden onder andere via Mark Seubring die te slap inschoot om doelman Robert Withaar het moeilijk te maken. Aan de andere kant was SCD’83 veel dreigender en het kwam in de 18e minuut op een 0 – 1 voorsprong na een prima aanval door een doelpunt van Tim Dekker. SCD’83 profiteerde en reageerde uitstekend op het balverlies van de thuisploeg en sloegen nogmaals toe in de slotminuten van de eerste helft, binnen 2 minuten wist het van 0 – 1 uit te lopen door doelpunten Martijn Ballast en Erik Wencker naar 0 – 2 en 0 – 3.

Met de inbreng in de tweede helft van twee verse krachten bij leek te gaan werken bij FIT Boys het speelde nadrukkelijker meer op de helft van SCD’83. De thuisploeg kwamen in de 74e minuut terug via Elwin Dam die de bal over de lijn tikte. Het geloof in een beter resultaat keerde terug binnen het team van FIT Boys het deed er nog een schepje bij op. SCD’83  had het in die fase moeilijk, maar bleven loeren op de counter. Daarin was het een aantal malen wel gevaarlijk maar niet scherp genoeg voor het doel van Jan Peter Oosting. FIT Boys drukte door en bij een situatie binnen de zestien maakte de SCD – doelman Robert Withaar een overtreding op een FIT Boys-speler. Scheidsrechter Westerloo wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Ruud Seubring nam plaats achter de bal, doelman Withaar maakte zijn foutje meer dan goed en keerde de bal en de rebound vanaf zo’n 5 meter ging zelfs over de ballenvanger. FIT Boys liet daar een unieke kans op de 2 – 3 dus liggen. De gastheren bleven drukken richting doel SCD’83, maar zagen in de laatste minuten door een snelle omschakeling Martijn Ballast voor SCD’83 1 – 4 scoren. Weet SCD’83 de opmars naar boven door te  zetten? Aanstaande zaterdag krijgt het Hoogeveen op bezoek.

(Met dank aan verslag Fit Boys)