Menu
SCD’83 wint van SVN’69
02 december 2018

SCD’83 wint van SVN’69

Gezien de mogelijkheden die SCD’83 creëerde thuis op de “Boekweit” had de uitslag in de belangrijke wedstrijd tegen het bezoekende en op de laatst staande plaats SVN’69 uit Nijeveen hoger moeten zijn dan de 2 -1 winst die er na 90 minuten op het scorebord stond.

In de 10e minuut had Erik Wencker een goede mogelijkheid om doelman Klaas Schra te passeren maar de SVN – goalie winst de spits van scoren af te houden zij  het niet klemvast maar de rebound kon Tim Dekker ook niet verzilveren. Na de goede opening van SCD’83 kregen de bezoekers een aantal uitstekende kansen om de voorsprong te pakken met name Niels Keizer en Leon Wessels hadden de voorsprong voor hun club op de schoen liggen maar wisten SCD’83 doelman Jelmer Koes niet passeren, die ook in de 25e minuut met een uitstekende redding Denzel van Halen van scoren af wist te houden. Na een half uur had SCD’83 pech toen de voorzet van Ingwer Huizinga door Tim Dekker onhoudbaar voor Schra tegen de lat werd geschoten. Maar SCD’83 nam nog voor de thee afstand van de bezoekers. Leon Breukelman liet in de 39e minuut een uitstekende diepe passe van zijn voet vertrekken die door Ramon Hulleman langs doelman Schra binnen werd geschoten 1 – 0. En in de extra minuten sloeg SCD’83 nogmaals toe, na een goede combinatie tussen Frank Redder en Erik Wencker werd  de bal door Ingwer Huizinga binnen gekopt 2 – 0. 

In de tweede helft verzuimde SCD’83 verder afstand te nemen van SVN’69 waarbij doelman Klaas Schra een groot struikelblok bleek te zijn. De gasten zaten via Denzel van Halen dichtbij de aansluiting maar gelukkig voor SCD’83 ging zijn verassende schot rakelings naast. Met nog 8 minuten op de klok maakten de Nijerveners via invaller Lucas Bijker de aansluiting en maakten het daarmee nog spanend op het einde 2- 1. Blijde gezichten bij SCD’83 toen de uitstekende jonge scheidsrechter van 19 jaar uit Coevorden Jens Rutgers voor het einde floot.