Menu
Sneltrein SCD '83 3 dendert door
09 maart 2020

Sneltrein SCD '83 3 dendert door

Waar SCD '83 3 vorige week een mooie stap zette door titelkandidaat Vroomshoop in eigen huis te verslaan met 5-3, was het afgelopen zaterdag Den Ham 8 dat moest geloven aan de drang naar doelpunten van SCD '83: 6-0.

De eerste helft was er niet veel bijzonders te zien. Het was een statische wedstrijd met een laag tempo en veel foute passes. Er was weinig verzorgd voetbal te zien en beide teams probeerden elkaar met lange ballen te verschalken. Maar toen was daar een verdediger van Den Ham die SCD in het zadel hielp. Michael en René gingen a lá tiki-taka het strafschopgebied van Den Ham binnen, waarna een voorzet van Michael kiezel hard werd binnengewerkt door de verdediger van Den Ham. 1-0 was ook de ruststand.

Na wat tactische wijzigingen werd het voetbal in de tweede helft aanzienlijk beter, wat ook resulteerde in een aantal goede kansen. Het was opnieuw Michael die gevaar stichtte. Hij gaf een knappe steekpass op zijn broer Danny, die volgens de grensrechter buitenspel stond. De arbiter ging er niet in mee en Danny ronde koelbloedig af: 2-0. Den Ham was vanaf dat moment het vertrouwen kwijt, wat zorgde voor ruimte en goals voor SCD '83. Na goed drukzetten en een onderschepping in de opbouw was Danny het eindstation voor de 3-0. René tekende voor de 4-0 door een voorzet goed binnen te werken.
Danny maakte zijn hattrick compleet door de 5-0 met een mooie volley binnen te schieten. De 6-0 kwam op naam van Frank die met een mooie schaar de keeper passeerde en scoorde.

Volgende week staat een lastige uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 7 De Krim.