Menu
Toeschouwers nog steeds niet welkom op sportpark De Boekweit!
14 juni 2020

Toeschouwers nog steeds niet welkom op sportpark De Boekweit!

Op 12 maart werd door de overheid besloten dat alle sportactiviteiten moesten worden stilgelegd. Dit gold dus ook voor alle voetbalactiviteiten op Sportpark de Boekweit. Op 5 mei 2020 mochten we de trainingen weer opstarten. Wel onder de voorwaarden zoals die zijn opgenomen in een door ons opgesteld protocol. Dit protocol kon op instemming rekenen van de gemeente Hardenberg en dus mochten we starten

We moesten de aankomst en vertrek van spelers en speelsters organiseren, voor jongeren ouder dan 12 jaar moest de anderhalve meter afstand in acht gehouden worden etc. Om hierop toe te zien waren er elke avond één of twee bestuurders aanwezig van SCD’83, SV Dedemsvaart en JVC Dedemsvaart.

Inmiddels geldt de anderhalve meter afstand ook niet meer voor de groep jongeren tot en met 18 jaar. Daarnaast zijn er enkele teams die niet meer trainen en zijn de velden 1 en 2 met ingang van 15 juni niet meer te bespelen. Trainen vindt dus alleen nog maar plaats op het kunstgras.

Na overleg met de gemeente is besloten dat de vereniging niet meer hoeft te controleren op naleving van alle regels van het protocol. Leiders en trainers zijn voldoende op de hoogte en inmiddels zijn de spelers/speelsters ook gewend.

Wel nemen wij waar dat er steeds meer belangstellenden proberen op het sportpark te komen om toeschouwer te zijn van een training van bijvoorbeeld zoon of dochter of kleinzoon, kleindochter. Dit is nog steeds niet toegestaan. Nu de vereniging hier niet meer op hoeft toe te zien, betekent dit niet dat er meer mogelijkheden ontstaan. Indien handhaving op het sportpark komt om toe te zien of maatregelen worden nageleefd, zullen zij bij een overtreding de persoon beboeten. Dit is natuurlijk zonde van het geld maar wij vragen u vooral de richtlijnen te respecteren waardoor het mogelijk blijft voor onze spelers en speelsters om te blijven trainen.

Ook is het voor sporters nog steeds niet mogelijk om onbegeleid op het sportpark te sporten. Even met een vriend(je) of vriendin(netje) een balletje trappen op het sportpark zit er dus nog steeds niet in. Om diezelfde reden is het sportpark overdag gesloten.

Wij vragen om -en rekenen op- uw begrip!

Bestuur SCD’83