Menu
Vrouwen 1 JVC Dedemsvaart doet goede zaken
10 maart 2020

Vrouwen 1 JVC Dedemsvaart doet goede zaken

De vrouwen van JVC Dedemsvaart hebben zaterdag 7 maart een belangrijke overwinning geboekt op de vrouwen van Oranje Nassau uit Almelo. Op sportpark de Boekweit werd een 1-0 overwinning behaald. Belangrijk omdat JVC daarmee op de ranglijst afstand neemt van een directe concurrent.

Op de helft van de competitie hadden vier ploegen zich aan de kop genesteld. Den Ham was koploper op 1 punt gevolgd door JVC en vijf punten daarachter volgden de vrouwen van MVV’69 en Oranje Nassau. 

De onderlinge wedstrijden van deze vier teams stonden allemaal aan het begin van de tweede helft van de competitie gepland. Wie komt er dus het beste uit de winterstop. Die vraag kon wel eens van belang zijn voor het verdere verloop van de competitie. Daarbij kwam dat de selectie van JVC vlak voor en tijdens de winterstop flink was uitgedund. Iris was in november voor langere tijd uitgeschakeld door een forse knieblessure en Denise, Merith en Daniëlle vertrokken om, voor langere tijd, ervaringen op te doen in het buitenland. Daarnaast is Ilse al langere tijd uitgeschakeld door een slepende blessure aan de achillespees. Zo is de 18-koppige selectie waarmee gestart is, flink uitgedund. Gelukkig kunnen we altijd nog een beroep doen op vrouwen 2 en hebben Meike, Linda, Jasmijn en Daphne al meegespeeld of aangegeven wel mee te willen spelen.

JVC begon 19 februari de eerste wedstrijd, van de tweede helft van de competitie, tegen MVV’69 uit Marle. Dit in de wetenschap dat koploper Den Ham inmiddels gelijk had gespeeld tegen MVV’69 maar daarnaast ook al had verloren van Oranje Nassau. JVC kon dus goede zaken doen. Dat deden ze dan ook. Ze boekten een vrij eenvoudige 0-6 overwinning. 

Spanning
Op 7 maart was pas de eerstvolgende wedstrijd tegen de vrouwen van Oranje Nassau. Er zat bij beide ploegen veel spanning op de wedstrijd. Beide teams waren doordrongen van het belang van deze wedstrijd. Oranje Nassau moest winnen om de aansluiting te behouden en JVC wilde graag winnen om, de inmiddels behaalde, koppositie te behouden.

De spanning kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede. Tot uitgespeelde kansen kwam het zelden. Beide ploegen lieten zien goed te kunnen verdedigen. Als er eens een bal tussendoor glipte dan lieten de beide doelvrouwen zien dat zij tot de beste behoren in deze competitie.

Toch was het de doelvrouw van Oranje Nassau die zorgde dat JVC op voorsprong kwam. Zij hield onvoldoende rekening met de fel inlopende Marije toen zij de bal terug wilde brengen in het spel. Marije blokkeerde de bal en deze ging, gelukkig voor JVC, in het doel van Oranje Nassau. 

Daarna vervolgde de wedstrijd zich zoals daarvoor. Een strijd die zich voornamelijk afspeelde tussen de 16 meter lijnen van beide ploegen. Gaandeweg de wedstrijd oefende Oranje Nassau meer druk uit naar voren. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Het bleef beperkt tot een kopbal en aantal ongevaarlijke afstandsschoten. Voor JVC ontstond er ruimte om te counteren maar in de eindfase was men te gehaast en daardoor onzorgvuldig. Hierdoor verzuimden de vrouwen de wedstrijd definitief op slot te gooien. Daardoor bleef het spannend. Deze spanning leidde er mogelijk ook toe dat er verbaal op elkaar werd gereageerd. Beide partijen lieten zien ook gelijkwaardig aan elkaar te zijn op dit vlak. 

Na 90 minuten gaf de scheidsrechter aan het welletjes te vinden en stapte JVC als winnaar van het veld. Op de ranglijst leidde dit niet tot verschuivingen. MVV’69 lijkt echter definitief af te haken door te verliezen van DES uit Nijverdal maar Den Ham haalde fors uit tegen SVZW uit Wierden.