Menu
ZZVV – SCD’83 spannende pot.
10 februari 2019

ZZVV – SCD’83 spannende pot.

Het was geen hoogstaand voetbal maar ZZVV en SCD’83 hebben er op het sportpark Woltingeslag in Zuidwolde tot het eindesignaal een spannende pot voetbal van gemaakt, uiteindelijk eindigde de strijd die onder leiding stond van scheidsrechter Pascal Sanders uit Emmen in een gelijkstand van 3 – 3.

De wedstrijd was amper 24 seconden onderweg tussen de nummers zes en zeven of aanvoerder Joël Huiskes zag SCD’83 doelman Jelmer Koes vanaf 40 meter te ver voor zijn doel staan maar zijn poging ging naast. Al vlot in de wedstrijd 11e minuut wees referee Sanders naar de stip bij ZZVV toen Ramon Hulleman in een duel binnen de 16 ten val werd gebracht. Strak schoot Martijn Ballast de bal achter doelman Bas Blanken en bracht SCD’83 naar een 0 – 1 voorsprong. De strijd ging op en neer en in de 27e minuut was het Nick Vredenborg die wedstrijd in gelijke stand trok 1 – 1. Doelman Bas Blanken had de hulp van zijn verdediger nodig om het schot van Ramon Hulleman te keren maar in 41e minuut was het weer SCD’83 die de voorsprong pakte Martijn Ballast leek te gaan scoren uit de passe van Ingwer Huizinga nadat doelman Blanken was gepasseerd het was Huizinga die voor de zekerheid de bal binnenwerkte. Ook deze voorsprong wist SCD’83 niet vast te houden net voor de rust in de extra tijd werd Janou van Veen binnen de 16 aangetikt, vanaf de stip bepaalde Sander Hartman de 2 – 2 ruststand. 

In de 56e minuut nam SCD’83 wederom de voorsprong, Ingwer Huizinga schoof de bal uitstekend af op Erik Wencker die doelman Bas Blanken geen kans gaf 2 – 3. SCD’83 had geluk dat de bal van Janou van Veen via onderkant lat het veld weer instuiterde, maar in de 84e zette Joël Huiskes vanaf de linkerkant met een fantastisch schot over Jelmer Koes heen ZZVV wederom op gelijke hoogte 3 – 3. Vanaf de aftrap leek SCD’83 de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, weer was het Ingwer Huizinga die met een knappe voorzet Erik Wencker vond pech voor SCD’83 en ditmaal geluk voor ZZVV belandde de bal onhoudbaar voor doelman  Blanken op de paal.